Είστε εδώ

ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ - Προκήρυξη Βραβείων για Διακεκριμένους Νέους Επιστήμονες έτους 2023

Κατηγορίες Νέου: 
Λέξεις Κλειδιά: 

 Το Ίδρυμα Μποδοσάκη προκηρύσσει Βραβεία για διακεκριμένες/διακεκριμένους νέες/ νέους Ελληνίδες / Έλληνες επιστήμονες για το έτος 2023.

Με τα Βραβεία αυτά το Ίδρυμα, στο πλαίσιο των κοινωφελών σκοπών του για την προαγωγή της παιδείας και των κατευθύνσεων που υπέδειξε ο Ιδρυτής του Πρόδρομος - Μποδοσάκης Αθανασιάδης, επιδιώκει να ενισχύσει το δημιουργικό έργο των νέων Ελληνίδων/Ελλήνων επιστημόνων, να ανταμείψει τη συνεπή και συνεχή προσπάθειά τους για την προαγωγή της επιστήμης, να τιμήσει το ηθικό τους ανάστημα και να συμβάλει στη δημιουργία σωστών προτύπων στην ελληνική κοινωνία.

Το Ίδρυμα, το έτος 2023, θα χορηγήσει τέσσερα (4) Βραβεία, έκαστο συνοδευόμενο από χρηματικό έπαθλο ύψους είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ, και συγκεκριμένα ένα (1) βραβείο ανά επιστημονικό τομέα, στους ακόλουθους επιστημονικούς τομείς:

1. Βασικές Επιστήμες: Χημεία
2. Βιοεπιστήμες: Βιοϊατρικές Επιστήμες
3. Εφαρμοσμένες Επιστήμες / Τεχνολογία: Applications of Artificial Intelligence Methods and Technologies in Engineering Disciplines
4. Κοινωνικές Επιστήμες: Οικονομικές ή Πολιτικές Επιστήμες

Τα Βραβεία θα απονεμηθούν σε Ελληνίδες/Έλληνες κατά την ιθαγένεια ή το γένος. Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν όσες/όσοι γεννήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 1983 και μετά. Για τις μητέρες το όριο ηλικίας αυξάνεται κατά ένα έτος για κάθε τέκνο με όριο τα 2 έτη (ήτοι στις μητέρες με ένα τέκνο ημερομηνία γέννησης ορίζεται η 1η Ιανουαρίου 1982 και μετά ενώ στις μητέρες με παραπάνω από ένα τέκνο ημερομηνία γέννησης ορίζεται η 1η Ιανουαρίου 1981 και μετά).
Οι υποψήφιες/υποψήφιοι προτείνονται από επιστήμονα του κλάδου τους, της ιδίας ή ανώτερης βαθμίδας, ή από Πανεπιστήμια ή Ιδρύματα (Nominator). Οι υποψήφιες/ υποψήφιοι πρέπει να δηλώσουν εγγράφως ότι αποδέχονται την υποψηφιότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΄Ιδρυμα Μποδοσάκη,τηλ. +30.210.722.32.44 (ώρες γραφείου), e-mail: prizes@bodossaki.gr

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 31 Οκτωβρίου 2022.

Για την αίτηση και τα δικαιολογητικά πατήστε εδώ.